Ensor ontmaskerd in ING

‘Prins der schilders’, voorloper van het surrealisme maar nog meer verwant met Bruegel en Goya: James Ensor zou 150 geworden zijn in 2010. Een ideale gelegenheid voor ING om in coproductie met het KMSKA en het Paleis voor Schone Kunsten door te dringen tot de leefwereld van de productieve kunstenaar.

Ensor was niet alleen een creatief genie maar ook een getroebleerde persoonlijkheid, met een even sterke fascinatie voor het licht als voor de dood.

Voor dit uitzonderlijke project verhuist de grootste Ensorverzameling ter wereld haast integraal naar het ING Cultuurcentrum te Brussel. Het betreft met name de onschatbare collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen (KMSKA), dat in 2011 de deuren sluit voor een grondige renovatie – meer dan 30 schilderijen en 150 tekeningen, aangevuld met tientallen foto’s en diverse, nooit eerder vrijgegeven persoonlijke documenten.

Een onvermoede blik, open en bloot, op de geheimen van een kind met een hoofd vol dromen dat uitgroeit tot een toonaangevend kunstenaar. Ensor eindelijk ontmaskerd!

Datum: vanaf 7 oktober 2010 tot 13 februari 2011
Locatie
: ING / Cultuurcentrum ING, Brussel
Meer info
: http://www.bozar.be/activity.php?id=10059

Volgorde: 
2