Deze gearchiveerde website ‘James Ensor. Een online museum.’ wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over James Ensor verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Expo 'Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans'

Curator Luc Tuymans brengt Ensor naar Londen voor een tentoonstelling in de Royal Academy of Arts. In Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans maakt de hedendaagse Antwerpse kunstenaar een selectie uit het subversieve, theatrale, satirische en maatschappijkritische werk van James Ensor (1860 - 1949). De titel van de tentoonstelling verwijst naar De intrige, een van Ensors topwerken uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA), en het lievelingswerk van Tuymans. Het wordt geen overzichtsexpo, wel een introductie aan de hand van een selectie schilderijen, tekeningen en etsen. Het KMSKA heeft de grootste Ensorcollectie ter wereld en werkte voor deze expo nauw samen met de Royal Academy of Arts.

In het septembernummer van ZAAL Z ging KMSKA-directeur Manfred Sellink in gesprek met Luc Tuymans over deze expo en het oeuvre van Ensor.

Expo Intrigue: James Ensor by Luc Tuymans
29 oktober 2016 - 29 januari 2017
Royal Academy of Arts
Londen
Website

(Nieuwsbericht 2 november 2016)