NEMO’s 25ste congres

NEMO's 25ste congres: ‘Open Heart Surgery - The Value of Museum Collections' (9-12 november/ Gent)

De collectie is het kloppend hart van elk museum. NEMO (het Netwerk van Europese Museumorganisaties) gaat op zijn jaarlijks congres op zoek naar manieren waarop musea hun collecties op een eigentijdse wijze inzetten. De slagkracht van het museale hart wordt gemeten en er wordt onderzocht hoe de collecties geconnecteerd zijn met andere vitale organen in de museumorganisatie, met de erfgoedgemeenschappen en met de samenleving in haar geheel.

Samen met deskundigen uit heel Europa gaat NEMO op zoek naar antwoorden. Deze deskundigen delen hun ideeën en best practices in verband met een hedendaags collectiebeleid. Zij lichten de politieke en sociale effecten die musea hebben op hun omgeving toe, met aandacht voor de digitale en gediversifieerde maatschappij.

NEMO organiseert dit congres in samenwerking met ICOM-Vlaanderen en de Vlaamse Kunstcollectie vzw.

MSK Gent, STAM en SMAK zijn locatiepartners. Het congres wordt ondersteund door de Vlaamse Overheid, de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Gent.

Leden van ICOM Vlaanderen en de Vlaamse Kunstcollectie vzw ontvangen 30 euro korting op de inschrijvingsprijs (120 i.p.v. 150 euro)!

Hier vindt u alle info over het 25ste NEMO-congres.

(Nieuwsbericht 1 september 2017)