Robert Hoozee overleden

Het directiecomité, de raad van bestuur en de algemene vergadering van de Vlaamse Kunstcollectie melden u met droefheid het overlijden van Robert Hoozee (1949), museumdirecteur van het Museum voor Schone Kunsten in Gent, lid van het directiecomité en de raad van bestuur van de Vlaamse Kunstcollectie. Bij wijze van kennisgeving sluit de Vlaamse Kunstcollectie zich aan bij de boodschap van de collega's van het Museum voor Schone Kunsten:


Sinds 1978 was Robert Hoozee verbonden aan het Museum voor Schone Kunsten Gent, eerst als assistent, vanaf 1982 als directeur ad interim, vanaf 1985 als directeur. Steevast ijverde hij voor kwaliteit en perfectie. Dat gold voor alle geledingen van de museumwerking, maar zijn grootste aandacht ging naar de presentatie en ontsluiting van de historische collectie en de organisatie van vernieuwende en wetenschappelijk verantwoorde tentoonstellingen. Vandaag moet het museum afscheid nemen van een man die decennialang, stap voor stap, en in alle discretie, aan het museum bouwde en aan de museumwerking schaafde. Onder hem ontwikkelde het Museum voor Schone Kunsten Gent zich tot een nationaal én internationaal referentiemuseum op het gebied van de Belgische kunst van de 19e en vroege 20e eeuw.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats zaterdag 25/02 om 10u30 in de Sint-Annakerk in Gent. Het museum zal die dag gesloten zijn.

Er zal een rouwregister ter beschikking liggen in de inkomhal van het museum.

Het personeel, het directiecomité, de leden van de raad van bestuur en de algemene vergadering van de Vlaamse Kunstcollectie betuigen de collega's van het Museum voor Schone Kunsten Gent en de familie van Robert hun oprechte medelijden.