Sollicitatiedeadline Summer Course verlengd

De sollicitatiedeadline voor de Summer Course for the Study of the Arts in Flanders, editie Belgisch fin de siècle 1880-1914, werd verlengd tot en met 7 januari 2018.

Verschillende Vlaamse onderzoeksinstellingen, universiteiten en kunstmusea organiseren in de zomer van 2018 gezamenlijk de vierde Summer Course for the Study of the Arts in Flanders. De focus ligt op de kunst van het Belgisch fin de siècle. De cursus richt zich tot master- en doctoraatsstudenten (kunst)geschiedenis van over de hele wereld.

Het doel van de Summer Course is jaarlijks een selecte, hooggekwalificeerde groep van maximaal 20 jonge binnen- en buitenlandse onderzoekers naar Vlaanderen te halen en een intensief 11-daags programma van lezingen, discussies en bezoeken aan te bieden.

De vierde editie vindt plaats van 24 juni tot en met 4 juli 2018. Inhoudelijk wordt deze editie van de Summer Course gedragen door het Museum voor Schone Kunsten Gent, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Mu.ZEE Oostende en de Vlaamse Kunstcollectie. Er worden excursies gemaakt naar Gent, Brugge, Oostende, Brussel, Parijs, Namen en Antwerpen.

Meer info: www.summercourse.eu

(Nieuwsbericht 6 december 2017)