Summer Course Belgisch fin de siècle

Verschillende Vlaamse onderzoeksinstellingen, universiteiten en kunstmusea organiseren in de zomer van 2018 gezamenlijk de vierde Summer Course for the Study of the Arts in Flanders. De focus ligt op de kunst van het Belgisch fin de siècle. De cursus richt zich tot master- en doctoraatsstudenten (kunst)geschiedenis van over de hele wereld.

Het doel van de Summer Course is jaarlijks een selecte, hooggekwalificeerde groep van maximaal 20 jonge binnen- en buitenlandse onderzoekers naar Vlaanderen te halen en een intensief 11-daags programma van lezingen, discussies en bezoeken aan te bieden. 

De vierde editie vindt plaats van 24 juni tot en met 4 juli 2018. Inhoudelijk wordt deze editie van de Summer Course gedragen door het Museum voor Schone Kunsten Gent, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Mu.ZEE Oostende en de Vlaamse Kunstcollectie. Er worden excursies gemaakt naar Gent, Brugge, Oostende, Brussel, Parijs, Namen en Antwerpen. 

Kandidaten zijn in het bezit van een masterdiploma of zijn doctoraatsstudent. Ze zijn gespecialiseerd in de kunst van het Belgisch fin de siècle en staan aan het begin van een academische carrière.

Tot en met 1 december 2017 kunnen kandidaten hun CV, motivatiebrief, aanbevelingsbrief van een personeelslid van de faculteit of museale instelling en (indien u een beurs aanvraagt) aanvraagformulier mailen naar: Matthias.Depoorter@vlaamsekunstcollectie.be

De Summer Course is een initiatief van het Museum voor Schone Kunsten Gent, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Mu.ZEE Oostende, Musea Brugge, M - Museum Leuven, de Universiteit Gent, de Katholieke Universiteit Leuven, het Vlaams onderzoekscentrum voor de kunst in de Bourgondische Nederlanden, het Rubenianum en de Vlaamse Kunstcollectie vzw.

Structurele inhoudelijke partners voor deze editie zijn de Koninklijke Bibliotheek, het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK/IRPA) en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis.

Meer info: www.summercourse.eu

Summer Course for the Study of the Arts in Flanders

(Nieuwsbericht 3 oktober 2017)