Deze gearchiveerde website ‘James Ensor. Een online museum.’ wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over James Ensor verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

Bronnen

Ben je geïnteresseerd in het bronnenmateriaal dat over James Ensor beschikbaar is? In deze rubriek leggen we links naar die musea, bewaarbibliotheken en archiefinstellingen die archiefmateriaal gerelateerd aan de kunstenaar hebben verzameld en deze ook ontsluiten. We maken het onderscheid tussen het eigenlijke archief van Ensor, een aantal aanverwante archiefbestanden en relevante documentaire collecties.

In de deelrubriek „Collectievorming‟ geven we je bovendien inzicht in de collectiegeschiedenis van onze partnermusea. Op welke manier is de zeer uitgebreide Ensorcollectie in de musea terechtgekomen? Gebeurde dat via aankoop, schenkingen of legaten? En welke werken werden rechtstreeks van Ensor gekocht? Je komt het in deze rubriek allemaal te weten.