Deze gearchiveerde website ‘James Ensor. Een online museum.’ wordt tijdelijk niet meer geactualiseerd. Bepaalde functionaliteiten (vb. gericht zoeken in de collectie) zijn hierdoor mogelijk niet meer beschikbaar. Nieuwsupdates over James Ensor verschijnen voortaan op vlaamsekunstcollectie.be. Vragen over deze website? Neem contact op via info@vlaamsekunstcollectie.be.

‘Bonjour Ostende’ in Venetiaanse Gaanderijen

Sommige namen van steden doen dromen. Sommige plaatsen krijgen door hun faam een buitengewone status toegedicht. Oostende is zo'n plaats. De stad met haar zee, stranden, haven, promenade en architectuur vormde voor menig kunstenaar een inspiratiebron. Oostende als onderwerp van poëzie, romans, verhalen, toneelstukken, films, opera's of stripverhalen. Oostende werd ook en vooral veelvuldig geschilderd, getekend en gegraveerd door bekende en minder bekende Belgische en buitenlandse kunstenaars.

Curator Xavier Tricot geeft in de tentoonstelling ‘Bonjour Ostende' in de Venetiaanse Gaanderijen een chronologisch overzicht van Oostende in de internationale kunst, met werken uit de 18e tot en met de 21e eeuw. Kunstenaars zoals James Ensor, Léon Spilliaert, Constant Permeke en Jan De Clerck zijn aanwezig op de expo. Van Ensor presenteert men 11 werken en verschillende kunstwerken van andere kunstenaars verwijzen naar de Oostendse schilder.

Men besteedt eveneens aandacht aan internationale kunst met schilderijen van William Turner, Erich Heckel, Edouard Pignon, Leo Gestel, Felix Nussbaum en Heinrich Campendonck. Ook de hedendaagse kunst krijgt een plaatsje met schilderijen van Iannis Kounellis, Roger Raveel en Thierry De Cordier, alsook videowerk en foto's van Lili Dujourie, Maurice Antony en films van Henri Storck.

‘Bonjour Ostende' van 15 juni tot en met 15 september 2013
Wanneer: Dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 18.00 uur
Waar: Venetiaanse Gaanderijen, hoek Zeedijk/Parijsstraat, 8400 Oostende
Meer info